+45 28 11 70 33 isoterm@isoterm.dk

Blowerdoor test

Tæt eller utæt?

Hvad er en blowerdoor test?

Helt grundlæggende er en blower door test en metode, som bruges til at teste/dokumentere hvor tæt eller utæt en bygning er. Blower door testen kaldes også trykprøvning eller tæthedsprøve, men alle tre metoder er blot forskellige begreber for den samme ting.
Der er flere grunde til, at det er vigtigt at sikre, at en ejendom er tæt. Hvis en bygning er utæt, kan det nemlig medføre, at varmen slipper ud, og det er derfor dyrt at holde bygningen opvarmet. Der kan også opstå træk i en utæt ejendom, som vil give kolde gulve og vægge. Værst kan en utæt bygning føre til skader på huset blandt andet ved fugt og skimmelsvamp.

Hvad koster en blowerdoor test?

Vi beregner altid gerne en uforpligtende pris på en blowerdoor test – udfyld formularen her og så kontakter vi dig hurtigt med henblik på et skræddersyet tilbud.

Hvordan foregår en blower door test?

Ved en blower door test sættes en bygning under over- eller undertryk, som dermed kan dokumentere tætheden af bygningen.

For at udjævne trykket fra blower door testen, finder luften vej ind i bygningen via utæthederne i klimaskærmen.

Den luftgennemstrømning måles og udtrykkes i et gennemsnit i liter pr. sekund pr. kvadratmeter, og kan herefter vurdere om bygningen overforholder kravene for bygningsreglementet.

Isoterms ISO-9001 certificering

Iso-9001

Isoterm er en ISO-9001 certificeret virksomhed, hvilket gør at vi møder en række internationale standarter, som sikrer dig, at du får det bedste stykke arbejde udført.

Hvad er en ISO 9001 certificering? Læs mere her

 

Certifikat: 6776 energimærkning, 7278 tæthedsmåling og bygningstermografi

Kontakt os

Vi vil så gerne hjælpe dig og tilbyde vores mange års erfaring med kontrol af klimaskærme og isolering, samt udførelse af energiberegninger, så kontakt os endelig.